В ООН заявили, що Донбас на порозі екологічної катастрофи

Військові дії на території Донецької та Луганської областей завдають серйозної екологічної шкоди Україні.

Про це повідомляють експерти Програми ООН із навколишнього середовища (ЮНЕП), пишуть «Новини ООН» у вівторок, 6 листопада, передає «Слово і Діло».

За даними експертів, в результаті конфлікту на Донбасі зруйновані екосистеми на території щонайменше в 530 тисяч га, в тому числі в 18 природних заповідниках загальною площею в 80 тисяч га. Крім цього, постраждало 150 тисяч га лісів - до сих пір на території, прилеглій до зони бойових дій, палахкотять 12 тисяч лісових пожеж.

Також повідомляється, що в регіоні знаходиться 5,5 тисячі промислових підприємств і об'єктів інфраструктури, які в разі пошкодження стануть джерелом значної шкоди для навколишнього середовища.

«Донбас перебуває на порозі екологічної катастрофи, причина якої - забруднення повітря, ґрунту та води в результаті розривів великої кількості боєприпасів і затоплення промислових підприємств. Необхідно терміново провести оцінку екологічного збитку, викликаного збройним конфліктом, і звести його до мінімуму», - зазначила експерт ЮНЕП Лейла Урекенова.

В ООН наполягають на тому, що захист навколишнього середовища повинен стати частиною зусиль із запобігання конфліктам і стратегій з підтримки миру.

Раніше президент Петро Порошенко запросив турецьких миротворців на Донбас.

Також нагадаємо, Франція і Німеччина зробили заяву по збитому на Донбасі безпілотнику.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО