Депутати ПАРЄ їдуть на Донбас

Депутати ПАРЄ мають намір у четвер, 1 листопада, здійснити візит на схід України, щоб з'ясувати ситуацію з безпекою і умови роботи там місії ОБСЄ.

Про це на прес-конференції розповів голова фракції соціалістів, демократів і зелених у ПАРЄ, спікер із прав людини та гуманітарної допомоги фракції СДПН німецького Бундестагу Франк Швабе, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми хочемо подивитися на ситуацію там, і як вона змінюється, зустрічаємося з місією ОБСЄ. Йдеться скоріше не про звіти, ми хочемо подивитися... чи поважають їх (місію ОБСЄ)», - сказав він.

Також Донбас планують відвідати ще кілька депутатів ПАРЄ від цієї фракції. У плани делегації європарламентарів також входить аналіз стану реалізації конкретних соціальних і гуманітарних проектів, які були розпочаті за підтримки Німеччини і реалізуються на Донбасі.

«Ми відвідаємо дитячу лікарню, яку фінансував Фонд Рози Люксембург. Ми хочемо подивитися проект приміщень для біженців, де брала участь Німеччина, проект психо-соціального супроводу людей, які постраждали від війни», - сказав євродепутат.

Він додав, що за результатами візиту буде підготовлено звіт про витрачання коштів на реалізацію цих проектів і ефективність надання допомоги людям на тимчасово-окупованій території. Крім цього, депутати досліджують стан справ в Донбасі з гуманітарною допомогою людям.

«Це 4,4 млн осіб, які страждають в цій ситуації. Німеччина зацікавлена ​​в допомозі цим людям і Україні в цьому питанні», - запевнив Швабе.

За його словами, в ПАРЄ є певне занепокоєння з приводу ситуації в питанні охорони навколишнього середовища. Депутат німецького Бундестагу Франк Швабе зустрінеться з представниками уряду України, Верховної Ради, громадянського суспільства, а також із представниками міжнародних організацій.

Раніше вісім країн закликали РФ скасувати «вибори» на Донбасі.

Також нагадаємо, були названі найбільш напружені напрямки на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО