Заволодіння $20 мільйонами: суд узяв під варту останніх підозрюваних

У справі про заволодіння 20 мільйонами доларів Ощадбанку суд взяд під варту начальника управління проектного фінансування Ощадбанку, працівника ПАТ «Креатив Груп» і оцінювача.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, їм також визначили альтернативою заставу на загальну суму трохи більш ніж 4 мільйони гривень.

Як відомо, заступниця голови правління Ощадбанку Ірина Земцова вийшла із СІЗО під заставу.

Раніше суд узяв під варту заступницю голови правління Ощадбанку Земцову з альтернативою застави в 7 млн грн і сина народного депутата Станіслава Березкіна із заставою в 5 млн грн. Також суд заарештував двох працівників ПАТ «Креатив Груп» Оксану Сікорську та Віталія Пустовіта, екс-керівника ПрАТ «Креатив» Олександра Бойка, колишнього начальника управління проектного фінансування Ощадбанку Євгена Харлана та екс-директора заводу модифікованих жирів Сергія Тимченка. Їх затримали детективи НАБУ разом зі ще 3 підозрюваними. Їм інкримінують причетність до видачі кредиту $20 млн Ощадбанком агрохолдингу «Креатив», які були надалі виведені. Бенефіціарами цього холдингу раніше були народний депутат Станіслав Березкін та його син Максим.

За версією слідства, організатором схеми є нардеп Березкін. Зазначені $20 млн після отримання агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту були відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО