Ми за вас хвилюємося: Лукашенко прокоментував конфлікт на Донбасі

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що збройний конфлікт на Донбасі мають вирішити три слов'янських народи.

Таку заяву лідер Білорусі зробив під час зустрічі зустрічі з президентом України Петром Порошенком, передає «Слово і Діло».

«Щоб бути абсолютно однозначним і щоб нас розуміли наші брати-українці й ті, хто нас почує, нашу позицію. Хочу прямо перед вами заявити: ми готові включитися в цей конфлікт там, де складно й де немає тієї довіри, яка має бути. Ми готові це зробити заради одного – заради миру. Цю проблему маємо вирішити ми – три слов'янських народи. Це наша біда, це наша проблема – ані європейці, ані американці, ніхто інший – це ми маємо вирішити проблему, щоб вона не була заморожена», – заявив Лукашенко.

«Я вже колись сказав: ми якщо прийдемо з півночі до вас (в Україну – ред.), я хочу, щоб це деякі військові почули в Україні, то ми прийдемо на комбайнах і тракторах, на тролейбусах і автобусах, ми ніколи прибудемо до вас на танках», – додав лідер Білорусі.

Також Лукашенко зазначив, що Білорусь «не проситься бути ані посередниками, ані миротворцями» в конфлікті на Донбасі.

«Ми просто за вас хвилюємося», – додав президент Білорусі.

Раніше Порошенко зазначив, що в Мінську мають намір відкрити пам'ятник гетьману Пилипу Орлику.

Також президент України пояснив Лукашенку важливість українсько-білоруського кордону.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО