Росія знову перекинула військові кораблі до Азовського моря

Перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк заявив, що РФ перекинула до Азовського моря ще два військових кораблі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Вчора (24 жовтня – ред.) два сторожових кораблі «Сиктивкар» і «Кизляр» внутрішніми водами Російської Федерації доправлені до порту Азов, зараз вони пребувають в акваторії Азовського моря», – заявив Серватюк під час Львівського форуму з безпеки.

Заступник голови Держприкордонслужби також додав, що до Азовського моря зараз прямує ще один військовий корабель РФ.

«Сьогодні (25 жовтня – ред.) почалося буксування ще одного корабля – «Стерегущего». Він пройшов уже, за нашою інформацією. Очікуємо його прибуття також до Азова», – додав він.

Серватюк поінформував, що крім цих кораблів, Росія в Азовському морі вже має угруповання із більш ніж 120 кораблів і катерів.

«На сьогодні ситуація досить серйозна, досить загрозлива», – додав він.

З квітня 2018 року Росія почала влаштовувати провокації в Азовському морі, захоплюючи судна, що прямували до портів Бердянська та Маріуполя, під час їх проходу через Керченську протоку. Агресивні дії російської сторони суперечать міжнародному договору, згідно з яким Азовське море є водами внутрішнього користування як для України, так і для РФ, і його можуть вільно використовувати обидві країни.

Раніше стало відомо, що ЄС посилив санкції щодо РФ через загострення в Азовському морі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО