Президент Болгарії прокоментував вбивство журналістки

Президент Болгарії Румен Радев заявив, що вбивство журналістки Вікторії Маринової виявило високий рівень недовіри до правової системи держави.

Це стосується як жителів країни, так і іноземців, пише «Слово і Діло».

«Я очікую, що правоохоронні і судові органи продемонструють не лише болгарським громадянам, але також і нашим міжнародним партнерам, що такі злочини в Болгарії ефективно розкриваються і караються за всією суворістю закону», - цитує заяву глави держави «РІА Новини» в понеділок, 15 жовтня.

12 жовтня підозрюваний у вбивстві Маринової, 21-річний Северин Красімов, визнав провину. Про це розповіла його мати. Вона заявила, що її син був сильно п'яний і нічого не пам'ятає. Молода людина нібито має розумову відсталість і раніше вживав спеціальні ліки, однак недавно припинив прийом препаратів.

Відбувати покарання Красімов хотів би в Німеччині, оскільки побоюється за своє життя в рідній країні.

Згідно з версією слідства, вбивство може бути пов'язане з розслідницькою діяльністю журналістки. Останньою темою, над якою працювала телеведуча, був так званий GPGate - скандал навколо розкрадання коштів фондів Європейського союзу.

Тіло жінки було виявлено в парку, про це стало відомо 8 жовтня. За даними правоохоронців, перед вбивством журналістку побили і згвалтували. Крім того, пропав телефон Маринової, а також ключі від машини і деякі предмети її одягу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО