Білорусь розглядає помилування українця Шаройка

Білорусь розглядає помилування засудженого нібито за шпигунство українського журналіста Павла Шаройка.

Про це повідомив голова Комітету держбезпеки Білорусі Валерій Вакульчик, передає «Слово і Діло» з посиланням на агентство БЕЛТА.

За словами Вакульчика, комісія з помилування розглядає питання Шаройка. Водночас він зазначив, що Мінськ не має наміру проводити обмін журналіста на затриманого в Україні білоруса Юрія Політику.

Нагадаємо, в травні українського журналіста Шаройка засудили до 8 років в'язниці. Його визнали винним у шпигунстві. За версією білоруської сторони, легенду кореспондента Національної громадської телерадіокомпанії України він нібито використовував для прикриття.

Білоруське слідство дійшло висновку, що Шаройко створив агентурну мережу з місцевих громадян, які за гроші збирали інформацію розвідувального характеру у військово-політичній сфері. Під час обшуку в українця виявили копії розвідувальних донесень. Сам Шаройко нібито визнав, що є працівником кадрового апарату військової розвідки.

Також передбачалося, що Шаройка могли заарештувати в Білорусі для тиску на журналіста Романа Сущенка, засудженого в Росії.

Раніше стало відомо, що суд у Криму пом’якшив вирок Балуху.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО