ГПУ заочно повідомила про підозру Азарову та його сину

ГПУ оголосила підозру колишньому прем'єр-міністру та його сину й екс-нардепу за отримання хабара в розмірі 140 мільйонів гривень за призначення на посаду першого віце-прем'єр-міністра України.

Про це повідомив Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«2 жовтня 2018 року, відповідно до вимог статті 278 Кримінального процесуального кодексу України повідомлено про підозру колишньому прем’єр-міністру України та його сину — колишньому народному депутату України в одержанні в 2010 році хабара у вигляді грошових коштів в сумі понад 140 мільйонів гривень, що є особливо великим розміром, та сприяння у його одержанні за виконання в інтересах іншої особи дії з використанням наданої влади для її призначення на посаду першого віце-прем’єр-міністра України, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України (в редакції, яка діяла станом на момент їх вчинення)», — йдеться у повідомленні.

Крім того, слідчими управління спеціальних розслідувань, за процесуального керівництва прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього народного депутата України в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (незаконне збагачення), тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу України, а також за фактами вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 369, ч. 3 ст. 209 КК України.

На цей час досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України викликала екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова на допит 9 серпня, на який Азаров і його син Олексій не з'явилися.

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров відреагував на повістку Генеральної прокуратури України про виклик його і його сина Олексія на допит.

Також суд дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Як повідомлялося, Азаров не зміг відновити собі пенсію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО