Антикорупційний суд: ВККСУ отримала перелік кандидатів до ради міжнародних експертів

Вища кваліфікаційна комісія суддів від Міністерства закордонних справ отримала перелік із 12 кандидатів від 5 громадських організацій до ради міжнародних експертів, які оцінюватимуть суддів до Вищого антикорупційного суду.

Про це на круглому столі на тему «Впровадження антикорупційних реформі в Україні» заявив голова ВККСУ Сергій Козьяков, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

«ВККСУ отримала від МЗС перелік з 12 кандидатів до громадської ради міжнародних експертів від 5 громадських організацій», – повідомив голова ВККСУ.

Також стало відомо, що на конкурс до Антикорупційного суду було подано 8 осіб на одне вакантне місце.

За словами Козьякова, він сподівається, що у п‘ятницю буде оприлюднено перелік майже всіх кандидатів на посади суддів ВАКС.

Нагадаємо, раніше Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс на посади 39 суддів у Вищому антикорупційному суді.

Також шестеро суддів, серед яких судді Вінницького міського суду Вінницької області, Києво-Святошинського районного суду Київської області та інші, недостовірно заповнили декларації доброчесності.

Крім того, Вища кваліфікаційна комісія суддів визнала суддю Шевченківського районного суду міста Києва Тетяну Левицьку такою, що не відповідає обійманій посаді.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО