Гройсман розповів, як оновити озброєння та збільшити зарплату військовим

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує підвищити оборонний бюджет на наступний рік до 201 мільярда гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив у Twitter.

Зокрема, Гройсман повідомив, що вчора на засіданні Ради національної безпеки і оборони запропонував збільшити оборонний бюджет на 2019 рік на 23 мільярди гривень порівняно з поточним роком – до 201 мільярда гривень.

«За ефективного використання такий бюджет дає можливість не лише оновити озброєння, але й збільшити зарплату нашим військовим», – додав він.

Нагадаємо, напередодні РНБО ухвалила основні параметри оборонного бюджету на 2019 рік. Зазначимо, на потреби сектора безпеки і оборони України буде спрямовано більш ніж 5% ВВП. Крім того, РНБО затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського та Чорного морів. Ідеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі.

Раніше секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що достатнє матеріально-технічне забезпечення військовослужбовців має бути пріоритетом для держави.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО