У Києві вшанували загиблих в Іловайському котлі

Напередодні четвертих роковин Іловайської трагедії, 29 серпня, в Києві біля «Стіни пам’яті», яка розташована на мурах Михайлівського Золотоверхого монастиря, відбулося вшанували загиблих в Іловайському котлі українських вояків.

На акцію до Києва приїхали понад 300 людей – це матері та дружини загиблих бійців, ветерани бойових дій, які брали участь в Іловайській операції, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Ми не маємо можливості повернути загиблих оборонців України до життя. Але нам під силу висловити шану матерям, які виховали справжніх героїв, готових віддати своє життя задля мирного неба над вільною Україною», – зазначив священик, командир батальйону капеланів із позивним «Шторм».

Акція за участю матерів і дружин загиблих бійців під назвою «Час не лікує» цього року відбулася втретє, її ініціювали в громадській організації «Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО».

Як писало «Слово і Діло», в середу, 29 серпня, в Україні четверті роковини початку виходу українських військових з Іловайського котла в Донецькій області.

Також на Михайлівській площі в Києві пройдуть заходи із вшанування пам'яті полеглих захисників, які розпочнуться об 11:00 із хвилини мовчання та виступів матерів, дружин і родичів загиблих. А о 12:00 в усіх церквах УПЦ КП розпочнеться всеукраїнська панахида за загиблими військовими.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО