У КМДА знову обіцяють восени повернути киянам гарячу воду

Київська міська держадміністрація спільно з НАК «Нафтогаз України» напрацювала алгоритм дій для компромісних рішень, які дозволять відновити газопостачання та повернути до будинків гарячу воду.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на брифінгу.

Він зауважив, що якщо буде погашена заборгованість держави перед «Київенерго» в розмірі 729 млн грн (за різницю в тарифах), це відкриє шлях для легітимного вирішення питання укладання угоди з «Нафтогазом».

КМДА звертається до Кабміну із закликом внести зміну до урядової постанови, щоб закрити зобов'язання міста перед «Київенерго» за рахунок субвенції. 29 серпня алгоритм запустять у дію, розповів Пантелеєв.

Якщо завтра буде ухвалене рішення в Кабміні, місто та «Нафтогаз» укладуть угоду 15-16 вересня, але точної дати появи гарячої води в кранах Пантелеєв не назвав.

Нагадаємо, 1 серпня мер столиці Віталій Кличко заявив, що місто готове до переговорів з НАК «Нафтогаз» та відстоює свою позицію в судах, рішення яких виконуватиме.

Як повідомлялося, спір між Києвом та «Нафтогазом» дійшов до Верховного суду. Господарський суд Києва не задовольнив заяву енергокомпанії «Київенерго» про заміну боржника на комунальне підприємство «Київтеплоенерго» у справі про заборгованість за газ перед НАК «Нафтогаз України».

31 липня Господарський суд Києва переніс на 10 вересня підготовче засідання за провадженням, в якому комунальне підприємство «Київтеплоенерго», що отримало в управління теплові активи від «Київенерго», вимагає від НАК «Нафтогаз України» визнати укладеним договір на постачання газу.

Відзначимо, раніше в ексклюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» міністр юстиції Павло Петренко розповів, яке майно можуть описати через борги. Повне інтерв'ю Петренка читайте на нашому порталі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО