Швейцарський банк заморозив пов'язані з Росією багатомільярдні активи

Швейцарський банк Credit Suisse заморозив пов'язані з Росією активи приблизно на $ 5 млрд, щоб уникнути попадання під санкції США.

Як пише «Слово і Діло», імена власників коштів, які потрапили під обмежувальні заходи, не наводяться, повідомляє Reuters.

Офіційний представник кредитної організації лише заявив, що банк співпрацює з «міжнародними регуляторами країн, де здійснює роботу, щоб забезпечити дотримання санкцій, включаючи санкції щодо РФ».

Відомо, що Credit Suisse заморозив рахунки в II кварталі поточного року. У швейцарських банках UBS і Julius Baer також заявили про прихильність міжнародним санкціям, проте подробиць не уточнили, пише «Газета.ру».

21 серпня повідомлялося, що рахунки російських бізнесменів Олега Дерипаски і Віктора Вексельберга на Кіпрі були заблоковані після того, як вони потрапили до списку санкцій. Пізніше офіційний представник підконтрольної Вексельбергу групи компаній «Ренова» Андрій Шторх спростував цю інформацію. За його словами, рахунки бізнесмена не могли бути закриті, так як у нього ніколи не було активів на Кіпрі.

8 серпня Вашингтон оголосив про запровадження з 22 серпня нових антиросійських санкцій через отруєння в Солсбері британського агента, екс-співробітника Головного розвідуправління (ГРУ) Росії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО