Корчак призначили координатором із гендерної рівності в НАЗК

Колишнього керівника Національного агентства з питань запобігання корупції Наталю Корчак призначили уповноваженою особою (координатором) із питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у НАЗК.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що згідно із законом «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, уповноважені особи організовують роботу в напрямку врахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у відповідній сфері діяльності. Корчак також аналізуватиме забезпечення гендерної рівності, координуватиме заходи у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та здійснювати моніторинг їх реалізації.

Зазначимо, на національному рівні гендерна рівність гарантована насамперед Конституцією України, Кодексом законів про працю України, а також окремим законом «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», Державною соціальною програмою забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року та іншими актами.

Нагадаємо, САП має намір повернути назад до Національного антикорупційного бюро проект підозри в декларуванні недостовірної інформації колишній голові Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.

Також у цій справі НАБУ допитало Корчак.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО