Перевірки перевізників: у поліції відзвітували про виявлені порушення

Поліцейські виявили понад 2 тисячі порушень, допущених водіями-перевізниками.

Про це 27 липня повідомив заступник голови Нацполіції-керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, інформує прес-центр поліції, пише «Слово і Діло».

Такі результати цільових превентивних заходів під умовною назвою «Перевізник» за п’ять днів.

За словами Фацевича, від початку спецоперації працывники патрульної поліції та обласних підрозділів на місцях перевірили майже 12 тисяч транспортних засобів, які використовуються для пасажирських перевезень.

«Виявлені 382 технічно несправних транспортних засоби. З них 79 переобладнані з порушеннями відповідних норм і стандартів. Загалом виявлено більш ніж двох тисяч порушень законодавства, допущених водіями-перевізниками. Зафіксовані 10 фактів керування автобусами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння», – розповів заступник голови Нацполіції.

Так, поліцейські виявили 463 факти перевезення пасажирів понад встановлену кількість, 113 – керування без необхідних документів, 139 транспортних засобів не пройшли обов’язковий технічний контроль.

Загалом складені 2,1 тисячі відповідних адміністративних матеріалів. Серед них – 44 протоколи за ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше «Слово і Діло» писало, як в Україні посилять контроль за пасажирськими перевезеннями.

Докладніше читайте в інтерв'ю міністра інфраструктури Володимир Омеляна.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО