Смертельна ДТП в Києві: водія Hummer заарештували на 2 місяці

Читать на русском
Водія автомобіля Hummer Кирила Островського, який збив на смерть 10-річну дівчинку на пішохідному переході у Києві, арештували на 2 місяці – до 21 вересня.

Водія автомобіля Hummer Кирила Островського, який збив на смерть 10-річну дівчинку на пішохідному переході в Києві, арештували на 2 місяці – до 21 вересня.

Таке рішення виніс Шевченківський райсуд Києва 26 липня, пише «Слово і Діло».

Смертельна ДТП в Києві: водій Hummer частково визнав провинуОстровський стверджує, що діти вибігли з-за машини, й він не встиг загальмувати, хоча нібито і їхав з помірною швидкістю.

Прокурор клопотав суд про арешт, враховуючи, що Островський «підозрюється в двох кримінальних провадженнях, одне яких є важким і передбачає до 8 років ув’язнення, може переховуватися від слідства, спотворювати докази й тиснути на свідків_».

«Прошу суд застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – сказав прокурор.

Захисники клопотали про м’якшу міру запобіжного заходу – заставу або нічний домашній арешт. Вони просили суд долучити до клопотання роздруківки з відеозаписів, на яких нібито видно, що Островський не тікав, а перебував поруч із постраждалими й намагався надати їм першу допомогу.

Сам Островський у суді заявив, що не тікав із місця аварії й у всіх його друзів є відео на підтвердження цього. Він також переконував, що загибла раптово вибігла на дорогу, що їхав він не дуже швидко й одразу загальмував, але гальма не спрацювали.

Адвокати водія також звинуватили ЗМІ в тиску на родичів підозрюваного й на матір загиблої дівчинки. Вони кілька разів наголошували на тому, що родина Островського допомагає матері збитої дитини.

Нагадаємо, ввечері 24 липні на бульварі Лесі Українки у Києві водій позашляховика Кирило Островський на пішохідному переході збив на смерть 10-річну дитину й намагався втекти.

Водію Hummer, екс-боксеру Кирилу Островському, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Пізніше йому також повідомили про підозру за ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи) КК України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: