Законопроект щодо блокування сайтів перепишуть за допомогою ОБСЄ та НАТО

Парламентський комітет із питань національної безпеки та оборони повністю змінить текст законопроекту про блокування сайтів.

Як пише «Слово і Діло», про це в коментарі розповів секретар комітету, народний депутат Іван Вінник.

«Планується повністю змінити текст законопроекту (а не внести поправки – ред.). Буде напрацьований новий законопроект з урахуванням найкращих практик ЄС у протидіях інформаційним та кіберзагрозам. Після того ми запропонуємо суспільну дискусію. Якщо вона матиме позитивний характер, ми внесемо доопрацьований текст на заміну того, що наразі є на сайті Верховної Ради», – розповів Вінник.

За його словами, остаточний варіант законопроекту узгоджуватиметься з міжнародними партнерами України. Зокрема, з представництвом Офісу НАТО.

«Ми будемо запрошувати представників ОБСЄ, посольство США, Європейську консультативну місію ЄС, а також Офіс НАТО. Комітет зможе розглянути текст законопроекту наприкінці вересня», – зазначив парламентар.

Нагадаємо, спікер ВР Андрій Парубій раніше повідомив, що законопроект №6688, який передбачає блокування сайтів без рішення суду, не має підтримки в сесійній залі. Голова ВР зазначив, що нардепи раніше відмовилися включити проект закону до порядку денного для розгляду та ухвалення рішення.

У Раді Європи висловили стурбованість із приводу загрози свободі слова з боку України через законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері», який дозволяє досудове блокування сайтів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО