Майже 13 гектарів української землі було в міністрів та їхніх родин у 2017 році

Згідно з деклараціями міністрів Кабміну за 2017 рік, загальна кількість землі, яка перебувала у власності, оренді або іншій формі користування чиновників та членів їхніх родин, становить 13 га. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Як підрахували аналітики порталу, вся земля, якою розпоряджалися 17 міністрів, дорівнює площі міського парку «Кіото» в Деснянському районі Києва або половині колишнього маєтку польської родини Голуховських у селі Скала-Подільська Тернопільської області. До речі, свого часу поляк Голуховський обіймав посаду міністра закордонних справ Австро-Угорщини.

Сучасні українські чиновники, судячи з їхніх декларацій, набагато скромніші, адже вся земля, що належить міністрам Гройсмана, дорівнює площі сонячної електростанції в селі Велика Димерка Київської області, яка виробляє 6,8 млн кВт-год електроенергії на рік.

Сукупно міністри володіють шматком землі, який удвічі перевищує площу, на якій планується збудувати сміттєпереробний завод у Львові на вулиці Пластовій, 13 (6,7 га).

Нагадаємо, що голови ОДА в 2017 році мали 104 гектари землі, що дорівнює двом третинам «Межигір’я», де жив Янукович.

Також ми підрахували, скільки землі було в мерів обласних центрів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО