У Кабміні назвали терміни запуску електронних земельних аукціонів

Читать на русском
Електронні аукціони з реалізації прав оренди на земельні ділянки через платформу ProZorro.Продажі стартують до 1 вересня цього року.

Електронні аукціони з реалізації прав оренди на земельні ділянки через платформу ProZorro.Продажі стартують до 1 вересня цього року.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

«Ми сподіваємося на оголошення перших аукціонів вже в кінці літа. Будемо намагатися зробити це в найкоротші терміни. Складнощів не має виникнути, хоча є необхідність повноцінної інтеграції, створення зручного інтерфейсу для користувача, оскільки цей тип активів відрізняється від тих, з якими ми раніше працювали», – сказав він під час прес-брифінгу в понеділок, 25 червня, уточнивши, що на технічне доопрацювання буде потрібно місяць-два.

Кабінет міністрів на засіданні 20 червня вніс зміни до пілотного проекту із запуску електронних земельних торгів, дозволивши проводити їх через платформу ProZorro.Продажі, пояснив він.

Як зазначив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, нинішні аукціони з продажу прав оренди земельних ділянок виглядають складними й витратними процедурами, тоді як переведення їх в електронний формат дозволить вирішити цю проблему.

«Зараз у держвласності понад 10 мільйонів гектарів земель, при цьому офіційно здана в оренду майже четверта частина, укладені 56 тисяч угод, і далеко не всі з них за ринковими цінами. Причини тут різні – починаючи від корупції й закінчуючи відсутністю ефективного механізму здачі в оренду земельних ділянок», – сказав Мартинюк.

Він уточнив, що всі аукціони з реалізації прав оренди на землю в держвласності з 1 вересня проходитимуть в електронному форматі.

За його словами, наразі здійснюється приведення торгових процедур у відповідність до вимог Земельного кодексу, який регулює порядок проведення земельних торгів.

Раніше стало відомо, скільки система ProZorro заощадила для бюджету.

Нагадаємо, Порошенко приготував зміни до держзакупівель на ProZorro.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: