Прохання про помилування Сенцова: генсек Ради Європи звернувся до РФ

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова з гуманітарних міркувань і заявив про готовність подати прохання про його помилування.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «Інтерфакс-Україна».

«Я вважаю, що пана Сенцова мають звільнити з гуманітарних причин. Він може бути помилуваний із гуманітарних причин», – сказав Ягланд після зустрічі з російським омбудсменом Тетяною Москальковою в Москві.

«Якщо необхідне прохання про його помилування, я залюбки його подам на підставі Європейської конвенції з прав людини», – додав генеральний секретар РЄ.

Також стало відомо, що уповноважений із прав людини в Україні Людмила Денісова через адвоката передала незаконно засудженому в РФ українському режисеру Олегу Сенцову листи від президента Петра Порошенка та віце-спікера Ірини Геращенко. Про це вона написала в Facebook.

Раніше уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала російську колегу Тетяну Москалькову допомогти звільнити українця Олега Сенцова з в’язниці.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали 10 травня 2014 року в анексованому Сімферополі. 25 серпня 2015 року російський суд визнав його винним у тероризмі і засудив до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Зараз його утримують у колонії «Білий ведмідь» у Лабитнангі, що на півночі РФ: туди важко дістатися й там дуже холодно.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО