Стало відомо, де винесуть вирок у справі MH17

Звинувачувальні вироки у справі щодо катастрофи «Боїнга» над Донбасом можуть бути виконані в Україні, а суд зможе використовувати відеозв'язок.

Нідерландські законодавці 12 червня схвалили угоду, підписану між їхньою країною та Україною, передає DW, пише «Слово і Діло».

Угода покликана полегшити можливе переслідування осіб, відповідальних за падіння малайзійського «Боїнга», включаючи використання відеозв'язку.

Затверджений договір закріплює положення про те, що судовий процес відбудеться в нідерландському суді, швидше за все, в Гаазі.

Якщо будуть винесені звинувачувальні вироки, вони можуть бути приведені до виконання на території України, якщо засуджених не видадуть Нідерландам.

Схвалення угоди «є важливим кроком на шляху до пошуку істини і притягнення підозрюваних до суду, тим самим задовольняючи вимоги родичів жертв», заявив нідерландський міністр закордонних справ Стеф Блок.

6 червня уряд Нідерландів заявив, що не бачить відповідальності влади України за катастрофу малайзійського «Боїнга» в 2014 році в небі над Донбасом.

«На думку уряду, на сьогодні не існує юридично переконливих доказів того, що Україна діяла злочинно, коли не закрила свій повітряний простір», – йдеться в листі Стефа Блока депутатам нижньої палати нідерландського парламенту.

У травні Нідерланди й Австралія поклали відповідальність за аварію «Боїнга» на Росію.

17 липня 2014 року в результаті падіння пасажирського літака, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули 298 осіб, більшість – громадяни Нідерландів.

У Кремлі заперечують причетність до цієї авіакатастрофи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО