Розвідка США: Росія причетна до трагедії з «Боїнгом»

Читать на русском
Розвідка США має переконливі докази про причетність сепаратистів і Росії до катастрофи малайзійського Боїнга в небі над Донбасом влітку 2014 року.

Розвідка США має переконливі докази про причетність сепаратистів і Росії до катастрофи малайзійського Боїнга в небі над Донбасом влітку 2014 року.

Про це сказав посол США в Росії Джон Теффт в інтерв'ю радіостанції «Эхо Москвы», пише «Слово и Діло».

Водночас він наголосив, що США поки не розкривають наявних даних, оскільки американські спецслужби зацікавлені в тому, щоб зберегти в таємниці свої джерела інформації.

Три роки катастрофи над Донбасом: рівняння з усіма відомимиПісля авіакатастрофи в Локербі лівійський лідер Муаммар Каддафі 7 років перебував під жорсткими міжнародними санкціями і врешті-решт видав винуватців катастрофи. Чи варто чекати чогось подібного щодо господарів Кремля, винних у катастрофі MH17?

«Є джерела і методи, які керівники спецслужб не викриватимуть. І мені здається, будь-яка спецслужба не буде про це розповідати. Після того, як ви розкриєте дані, ви можете поставити під загрозу джерело інформації, і цього ніхто робити не буде, і росіяни теж не будуть цього робити», - сказав дипломат.

У той же час ці докази були розглянуті в сенаті і палаті представників, члени американського парламенту визнали їх переконливими. «Докази були представлені представникам народу США як у сенаті, так і в палаті, які практично одноголосно проголосували за санкції. Ніхто не задався питаннями. Я знаю від колег, що докази є переконливими», - зазначив Теффт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Раніше російська сторона направила Міжнародній слідчій групі додаткові радіолокаційні дані про аварію рейсу MH17.

Також повідомлялося, що Нідерланди змінять законодавство заради справи по MH17.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: