Британія заявила, що лише РФ має ресурси для виробництва «Новачка»

Хоча розслідування Організації із заборони хімічної зброї не змогло ідентифікувати країну, в якій створили газ «Новачок», вина за отруєння явно лежить на Росії.

Про це під час засідання Ради безпеки ООН заявила постійний представник Великобританії при ООН Карен Пірс, повідомляє «Слово і Діло».

«Розслідування ОЗХЗ підтвердило використання в Солсбері хімічної речовини «Новачок» військового призначення. Його найвища концентрація була встановлена ​​на дверній ручці будинку Скрипалей», – повідомила Пірс.

Як і раніше, британська лабораторія в Портон-Дауні, в ОЗХЗ не змогли визначити країну, в якій був створений «Новачок», проте, на думку постпреда, немає іншого пояснення, окрім відповідальності РФ за отруєння Скрипалей.

«Тільки Росія має технічні ресурси і мотив для створення «Новачка». Вона і раніше це робила, має можливість і зараз. Навіть президент Путін брав участь у створенні цієї речовини», – сказала Пірс.

Нагадаємо, експертиза не підтвердила наявність отрути BZ при отруєнні Скрипаль, про яку раніше заявляв міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО