Отруєння в Солсбері: ОЗХЗ підтвердила висновки Британії

Організація із заборони хімічної зброї підтверджує висновки Великої Британії щодо речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів.

Про це йдеться в заяві ОЗХЗ, пише «Слово і Діло».

«Результати аналізів біологічних зразків і зразків навколишнього середовища, зроблені вибраними ОЗХЗ лабораторіями, підтверджують висновки Великої Британії щодо хімічної речовини токсичної дії, яка використовувалася в Солсбері й від якої серйозно постраждали троє людей», – ідеться в заяві.

У заяві також відзначається «висока чистота» речовини й майже повна відсутність домішок.

«Назва та структура ідентифікованої токсичної речовини містяться в повному обсязі в секретній доповіді Секретаріату ОЗХЗ, доступній для держав-учасниць», – йдеться в повідоменні.

Як відомо, 12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Сергій Скрипаль та його дочка були отруєні військовою нервово-паралітичною речовиною з групи «Новачок», розробленою Радянським Союзом у 1970-х і 80-х роках.

Британська розвідка вважає, що речовина «Новачок» була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі в Саратовській області.

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів у Великій Британії та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО