Хабар детективу НАБУ: ГПУ планує затримати депутата Одеської облради

Слідчі Генеральної прокуратури направлять клопотання до Печерського районного суду міста Києва про надання дозволу на затримання депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка, якого підозрюють у пропозиції хабара детективу НАБУ в розмірі 500 тисяч доларів за закриття справи європейської мерії Одеси.

Про це в коментарі «Укрінформу» розповів начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк, повідомляє «Слово і Діло».

«Бабенко зайняв неконструктивну позицію й за весь час слідства жодного разу не з'явився на виклик слідчого. Тому ми скеруємо до суду клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу», – сказав він.

Гуцуляк додав, що слідство також надсилатиме документи до поліції для оголошення депутата в розшук.

Як відомо, політика підозрюють у пропозиції хабара в півмільйона доларів керівнику головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському за зняття арешту з рахунків компанії «Девелопмент Еліт», на яких перебувають 185 мільйонів гривень, отриманих від Одеської міської ради за купівлю будівлі збанкрутілого заводу «Краян». Ці кошти перебувають під арештом у рамках справи щодо розтрати вказаних коштів службовими особами Одеської міськради, де підозрюваними є мер міста Геннадій Труханов, його заступник Павло Вугельман та інші. Окрім зняття арешту з коштів, за версією слідства, депутат також просив закрити цю справу.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до негласних слідчих дій ГПУ щодо депутата Бабенка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО