Законопроект про нацбезпеку підготують протягом місяця

Законопроект «Про національну безпеку» буде підготовлений комітетом Верховної Ради до другого читання за один місяць.

Про це повідомив голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, перший заступник голови фракції «Народного фронту» Андрій Тетерук, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Зокрема, за його словами, вже через два тижні комітет підготує окремі правки до законопроекту.

«Ми готові опрацьовувати будь-яку кількість правок, яка б поліпшила цей законопроект. Я впевнений, що ви побачите у відкритому режимі роботу комітету з питань нацбезпеки, який зосередив свою увагу на змістовності правок. Я не можу сказати, якою буде кількість правок через два тижні. За місяць ми будемо бачити сформовану позицію щодо цього законопроекту й підготовки до другого читання», – заявив Тетерук.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про нацбезпеку України (№8068). Відповідне рішення підтримали 265 нардепів.

Очікується, що ухвалення документа дозволить підвищити ефективність реалізації державної політики у сфері національної безпеки.

Закон також сприятиме забезпеченню надійного контролю над сектором безпеки і оборони України, зокрема з боку парламенту та громадянського суспільства.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО