Злочини проти нацбезпеки: скільком терактам запобігла СБУ

Читать на русском
Петро Порошенко в Київській обл. на урочистостях з нагоди 26-ї річниці СБУ висловив особливу подяку Службі безпеки.

Президент України Петро Порошенко висловив подяку СБУ і заявив, що в 2017 році СБУ запобігла 17 терористичним актам і 8 диверсій.

Про це 24 березня заявив президент України Петро Порошенко в Київській обл. на урочистостях з нагоди 26-ї річниці СБУ, передає «Слово і Діло».

«Останні чотири роки - переломні в роботі СБУ, яка нарешті стала дієвим механізмом для захисту безпеки держави та її громадян», - заявив Порошенко.

При цьому, глава держави висловив «особливу подяку» представникам СБУ за «майстерно викрите вороже кубло, яке готувало масштабні теракти в Києві з численними жертвами і державний переворот в інтересах Російської Федерації».

«У 2017 році за статтею «Державна зрада» винесено вирок 13-ти зрадникам, вступили в законну силу обвинувальні вироки у відношенні 11 осіб, які причетні до фінансування тероризму. Затримано 591 осіб, причетних до терористичної діяльності», - додав Порошенко.

За даними порталу, два роки тому голова СБУ Василь Грицак пообіцяв робити все можливе, щоб «ловити» і притягати до відповідальності колишніх співробітників СБУ і військовослужбовців ЗС України, які зрадили присягу і перейшли на бік ЗС Російської Федерації.

У досьє глави СБУ всього 6 обіцянок, поки що рівно половину з обіцяного він виконав і стільки ж його намірів отримали статус - в процесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: