Стало відомо, коли Рада розгляне закон Порошенка про нацбезпеку

Читать на русском
Законопроект про національну безпеку, внесений президентом Петром Порошенком до ВР ще 28 лютого, депутати планують розглянути 5 квітня.

Законопроект про національну безпеку №8068, внесений президентом Петром Порошенком до ВР ще 28 лютого, депутати планують розглянути 5 квітня.

Як інформує «Слово і Діло», про це на Погоджувальній раді 2 квітня повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

«Думаю, це буде правильно, що ми в Чистий четвер будемо розглядати питання безпеки нашої держави. На моє переконання, це ключове питання, питання номер 1 порядку денного України», – сказав Парубій.

Він додав, що також у четвер розглянуть два законопроекти щодо реформи парламенту – один щодо кількості комітетів, а другий щодо розподілу комітетів.

«Ми маємо змогу вийти на позитивні рішення й ухвалити в першому читанні ці закони», – сказав Парубій.

Згодом голова БПП Артур Герасимов зазначив, що ініційований президентом законопроект про національну безпеку комітет з питань національної безпеки та оборони підтримав ще 14 березня.

«Його ухвалення дасть можливість для подальшої модернізації української армії для протистояння зовнішнім загрозам, запровадить надійний парламентський і громадський контроль у сфері безпеки та оборони, стане важливим кроком на шляху до членства у Північноатлантичному альянсі», – додав він.

А перша заступниця голови ВР Ірина Геращенко закликала ухвалити в четвер у другому читанні закон про дипломатичну службу.

Нацбезпека та оборона: що обіцяли мажоритарники Кіровоградської областіМажоритарники Кіровоградської області обіцяли допомагати учасникам АТО й реформувати Збройні сили України.

«Ви знаєте, в яких екстремальних умовах сьогодні працюють дуже часто дипломатичні служби України, зокрема і консульські служби, і ті дипломати, які залишаються в тому числі і в Російській Федерації, і де несуть вони потрійну службу із захисту громадян України, з допомоги консульської політв’язням Кремля. Тому дуже прошу від імені українських дипломатів, щоб ми в четвер ухвалили в другому читанні закон про дипломатичну службу», – сказала Геращенко.

Як відомо, 28 лютого президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про національну безпеку. Проект передбачає скасування трьох законів, об’єднуючи їх. Це закони «Про основи національної безпеки України», «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави» та «Про організацію оборонного планування».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: