У Харківській області отруїлися 44 школярів

У школі Харківської області отруїлися 44 учні.

Про це в п'ятницю, 30 березня, повідомляє прес-служба прокуратури області, передає «Слово і Діло».

Так, Боровський відділ Ізюмської місцевої прокуратури розпочав кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

За словами начальника відділу прокуратури області Валерія Лялюка, в одній із загальноосвітніх шкіл Борівського району області сталося інфекційне зараження учнів.

«29 березня поточного року в сільську амбулаторію звернулися 16 учнів зі скаргами на погане самопочуття. Дітям було поставлено попередній діагноз «ротавірусна інфекція» і призначено амбулаторне лікування. На наступний день, 30 березня, в школу не з'явилися 44 учні. Після обстеження лікарями районної центральної лікарні спільно з фахівцями обласної інфекційної лікарні 40 дітям був поставлений діагноз «ротавірусна інфекція», чотирьом - «кишкова інфекція», - зазначив Лялюк.

З аналогічними скаргами на погане самопочуття в лікарню звернулася і співробітниця навчального закладу. Зараз діти проходять амбулаторне лікування і перебувають у задовільному стані. Жінка госпіталізована.

Розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо також, що в «Київгазі» нагадали правила, які допоможуть не допустити отруєння.

Раніше повідомлялося, на Донбасі школярі отруїлися купоросом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО