Здати зброю. Рада ухвалила важливий закон

Верховна Рада ухвалила закон про порядок доступу до парламенту, який узаконює проходження народними депутатами через рамку металошукачів.

За законопроект №8155 проголосували 263 народних депутати, пише «Слово і Діло».

Відповідним документом вносяться зміни до закону про держохорону органів державної влади та посадових осіб.

Вноситься правка про те, що «до будівель, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет міністрів, а також де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною або вогнепальною зброєю, крім осіб, які, згідно з цим законом, здійснюють державну охорону відповідної будівлі».

Також не будуть допускатися «особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами або горючими твердими речовинами, піротехнічними засобами».

Якщо народний депутат володіє зареєстрованим зброєю, він має залишати його в спеціальних сейфах, які будуть розміщені біля входів до зали парламенту. Водночас згадку про «отруйні та сильнодіючі речовини» з тексту документа виключили.

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від БПП Іван Вінник зазначив, що при цьому народні депутати залишаються недоторканними: ніхто обшукувати та оглядати їх не буде.

Нагадаємо, 15 березня народний депутат України Надія Савченко підтвердила, що прийшла до парламенту зі зброєю.

Також генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народний депутат Надія Савченко планувала теракт у залі ВР.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО