Комітет рекомендує депутатам завтра ухвалити закон про антикорупційний суд

Профільний комітет рекомендував Верховній Раді взяти закон про антикорупційний суд за основу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляють члени комітету, пише «Слово і Діло».

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати закон про антикорупційний суд за основу», – написав нардеп Леонід Ємець.

«Правовий комітет щойно на своєму засіданні вирішив рекомендувати взяти за основу президентський проект закону ... без жодних змін чи правок!», – написала нардеп Олена Сотник.

«Ухвалити Раді законопроект про антикорупційний суд у редакції президента за основу. Це рішення профільного комітету. Завтра парламент зможе голосувати за цей закон у першому читанні», – написала нардеп Світлана Заліщук.

Як відомо, в понеділок, 26 лютого, Верховна рада внесла до порядку денного на найближчий тиждень сесії законопроект про створення Вищого антикорупційного суду.

«Якщо комітет у середу зможе розглянути й ухвалити рішення, то в четвер у нас буде шанс включити його до порядку денного й у четвер пройти його розгляд у першому читанні», – сказав спікер ВР Андрій Парубій.

Як повідомлялося, Порошенко впевнений, що найближчим часом Рада ухвалить законопроект про створення Вищого антикорупційного суду.

Єврокомісія висунула шість вимог до України для збереження безвізу, в тому числі створення антикорупційного суду.

МВФ заявляв, що для продовження співпраці Україна має ухвалити закон про приватизацію, створити антикорупційний суд урегулювати питання з цінами на газ і провести земельну реформу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО