ЗСУ просунулися вперед на заході Луганської області – ОБСЄ

Підрозділи ЗСУ просунулися вперед на заході Луганської області біля Новоалександрівки.

Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу під час відвідування Донбасу в п'ятницю, 16 лютого, пише «Слово і Діло».

«Наші спостерігачі встановили факти, які чітко вказують на те, що підрозділи Збройних сил України просунулися вперед на заході Луганської області біля села Новоолександрівка», – сказав він.

Крім того, минулого тижня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 15 одиниць озброєння, розміщених із порушенням встановлених ліній відведення. З них 9 одиниць підконтрольні Україні, 6 – бойовикам.

Також спостерігачі відзначили активне застосування забороненого озброєння в Луганській області, починаючи із середи. Цього дня було зафіксовано понад 3 тисячі випадків порушення припинення вогню. За словами Хуга, «середа фактично стала найгіршим днем і​​з березня 2017 року за кількістю застосування такого озброєння».

Щонайменше тисячу разів застосовувалося заборонене озброєння, 360 з яких – системи залпового вогню.

Також Александр Хуг повідомив, що 9 лютого бойовики ОРДО зробили кілька пострілів поблизу спостерігачів СММ ОБСЄ, а цього тижня вівся прицільний вогонь по безпілотних апаратах.

Нагадаємо, раніше Хуг заявив про спіраль насильства на Донбасі.

Також він повідомив, скільки разів за рік порушували тишу на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО