В Україні створили експортно-кредитне агентство

Кабінет міністрів України за ініціативою Мінекономрозвитку 7 лютого ухвалив рішення про створення Експортно-кредитного агентства й затвердив його установчі документи.

Про це повідомляє «Урядовий портал», передає «Слово і Діло».

Агентство діятиме у формі приватного акціонерного товариства (ПАТ). Відповідальним за виконання дій, пов'язаних із здійсненням приватного розміщення акцій приватного акціонерного товариства, визначається Мінекономрозвитку. Кількість акцій у першому випуску складе 200 тис. шт. Статутний капітал ЕКА складе 200 млн грн й забезпечуватиметься за рахунок коштів державного бюджету.

У рамках цього рішення уряд затвердив статут ПрАТ «Експортно-кредитне агентство», положення про наглядову раду, про правління, про ревізійну комісію Агентства, порядок проведення конкурсного відбору кандидатів на посади членів наглядової ради ЕКА.

За словами першого віце-прем'єра України Степана Кубіва, Експортно-кредитне агентство сприятиме переходу України від сировинного експорту до експорту товарів і послуг із доданою вартістю.

Наталія Микольська, заступник міністра-торговий представник України, зазначила, що ухвалення документа є послідовним кроком для запуску системи державної підтримки та просування українських експортерів, а це, своєю чергою, один із ключових пріоритетів Мінекономрозвитку на поточний рік.

Відзначимо також, що Кабмін уточнив список окупованих пунктів у зоні АТО.

Раніше уряд запропонував змінити військове привітання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО