Кличко доручив призупинити роботу одного із заводів Києва

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з представниками громадськості, які протестували біля будівлі КМДА через діяльність приватного заводу «Фанплит», що забруднює навколишнє середовище.

Про це повідомляє прес-служба мера, передає «Слово і Діло».

Кличко зазначив, що звертався до прокуратури з питання роботи цього підприємства. Зараз мер дав доручення, щоб завод призупинив свою роботу доти, доки проблема зі шкідливими викидами не буде вирішена. І підкреслив, що контролювати це питання мають правоохоронні органи.

«Колись «Фанплит» був на околиці міста. Але місто росте й так сталося, що сьогодні це виробництво розташоване поруч із житловими будинками. Це підприємство працює з радянських часів, і за технологією, і за викидами, які воно здійснює, не відповідає сучасним нормам. Я знаю цю проблему, я зустрічався з керівником «Фанплиту» й озвучував йому це. Ми розуміємо, що це вже приватне підприємство. У нас триває дискусія про перенесення заводу за межі Києва. Приблизно півроку тому ми ухвалили рішення про призупинення викидів. Я спілкувався з міністром екології. Міністерство також звернулося до прокуратури, до судів, щоб припинити викиди й будь-яку діяльність або до винесення підприємства за межі Києва, або до приведення до стандартів викидів, щоб вони не шкодили здоров'ю людей, що живуть поруч, і навколишньому середовищу», – підкреслив Кличко.

Представники громадськості зазначили, що незважаючи на приписи та доручення, підприємство продовжує працювати.

«Як тільки ви бачите, що підприємство починає працювати, терміново телефонуйте й поліція буде ці дії припиняти. І це буде, по-перше, коштувати великих штрафів підприємству й, по-друге, це кримінальна відповідальність тих людей, які порушують закон. Я відповідально заявляю, що ці ігри закінчаться для цього підприємства дуже погано, якщо вони нехтуватимуть законом. Ми будемо діяти жорстко, якщо вони ігнорують інтереси суспільства й порушують закон!», – зазначив Кличко.

Також мер Києва дав доручення створити міжвідомчу робочу групу, до якої увійдуть представники столичної влади, громадськості, заводу «Фанплит», Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) та правоохоронних органів, для вирішення цього питання.

Нагадаємо, на Економічному форумі в Давосі Кличко заявив, що Київ відкритий для підприємців та інвесторів.

Раніше повідомлялося, що в столиці збираються будувати завод із переробки сміття.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО