У Кличка розповіли, в яких маршрутках подорожчав проїзд

Читать на русском
Київська міська державна адміністрація підтвердила збільшення ціни за проїзд на одну гривню дев'ятнадцятьма приватними перевізниками.

Київська міська державна адміністрація підтвердила збільшення ціни за проїзд на одну гривню дев'ятнадцятьма приватними перевізниками.

Як інформує «Слово і Діло», про це «Українським новинам» повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

На маршрутах компанії-перевізника «Ярославъ-Авто» ціна піднялася на 1 гривню на маршрутах №№ 555, 434, 545, 526, 509, 151, 242, 496, 542, 504, 528 – до 7 гривень за проїзд, на маршрутах №№ 577, 569, 249, 557 – до 6 гривень за проїзд.

На маршрутах компанії-перевізника «Авен-Езер» ціна піднялася на 1 гривню на маршруті №501 – до 6 гривень за проїзд.

На маршрутах компанії-перевізника «ДМ-Київтранс» ціна піднялася на 1 гривню на маршрутах №№ 194 та 582 – до 5 гривень за проїзд, на маршруті №455 – до 7 гривень за проїзд.

Відповідно до законодавства, місцева влада позбавлена законних підстав впливати на тарифи з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у режимі маршрутного таксі.

Тарифи на перевезення пасажирів розраховуються відповідно до методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої Міністерством транспорту і зв'язку в 2009 році.

Як мери піклуються про громадський транспорт?Аналітики «Слова і Діла» розібралися, як мери обласних центрів України виконували свої обіцянки по роботі громадського транспорту з 2015 року.

Відповідно до методики, тариф на перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування міста Києва, які працюють в режимі маршрутного таксі, є вільним і формується кожним перевізником самостійно.

Як повідомлялося, 4 приватні перевізники повідомили Київську міську державну адміністрацію про підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі в Києві.

Київська міська державна адміністрація констатує незаконність роботи 40% маршрутних таксі в столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: