НАБУ перевіряє декларацію ще одного депутата від БПП

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого декларування недостовірної інформації народним депутатом від фракції «Блоку Петра Порошенка» Павлом Різаненком.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на судове рішення двох тижневої давності.

За версією слідства, Різаненко в 2011 році придбав дві квартири загальною вартість понад мільйон гривень. У жовтні 2016 року нардеп переписав ці квартири на чоловіка своєї матері Григорія Артюха і на тестя, батька своєї дружини Ольги Петренко. Зазначені квартири не були вказані в письмових деклараціях про доходи за 2012-2016 роки, а також в електронній декларації за 2015 рік, в тому числі виправленої. Детектив вважає, що у діях Різаненка можуть вбачатись ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

Також у НАБУ зазначають, що чоловік матері Різаненка є засновником ТОВ «Лука Девелопмент», розмір його внеску в статутний капітал компанії складає понад 13 млн грн. При цьому його офіційних дохід з 2012 року по даний час склав майже 325 тисяч грн. За версією слідства, є підстави вважати, що кінцевим бенефіціаром «Лука Девелопмент» може бути нардеп, а номінальним утримувачем внесків у статутний капітал – Артюх.

У Бюро зазначають, що до складу засновників «Лука Девелопмент» також входять ТОВ «ЛТ Чезара» та ТОВ «Лівобережна Нерухомість». Своєю чергою, засновником «ЛТ Чезара» є офшорна компанія «Керілейн (ЛТД)» з Британських Віргінських островів, а «Лівобережної Нерухомості» – кіпрська «Бісабі Лімітед». Слідство просило отримати доступ до реєстраційної справи «ЛТ Чезара» щоб підтвердити або спростувати можливу участь нардепа Різаненка в створенні, управлінні компанією «Лука Девелопмент» через чоловіка матері і компанії-співзасновники фірми, які створені офшорними компаніями.

Суд задовольнив клопотання і надав доступ до реєстраційної справи «ЛТ Чезара».

Як відомо, НАБУ також отримувало доступ до усіх наявних декларацій Різаненка, що зберігаються в Верховній Раді, присяги з його особистим підписом, копії особової справи, а також документів із реєстрації Різаненком квартир у 2011 році.

Нагадаємо, НАБУ перевіряє нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації.

Раніше Бюро також взялося за перевірку декларації прокурора ГПУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО