Чиновник НАБУ подав неправдиву декларацію

Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про внесення приписів директору НАБУ Артему Ситнику щодо його першого заступника Гізо Углави, а також міністру екології і природних ресурсів України Остапу Семераку щодо директора Приазовського національного природного парку.

Про це повідомили «Слову і Ділу» у відомстві.

Припис директору НАБУ щодо Гізо Углави внесений за результатами перевірки його декларацій за 2015 та 2016 роки. Так, встановлено, що в декларації за 2015 рік суб’єкт декларування не зазначив об’єкт нерухомості, який на кінець звітного періоду належав члену його сім’ї на праві власності, а в декларації за 2016 рік зазначив інформацію, що не відповідає дійсності в частині розміру доходу, який нарахований йому у вигляді заробітної плати.

Відповідно до абзацу другого частини четвертої статті 45 закону, в разі виявлення в декларації недостовірних відомостей суб’єкт декларування зобов’язаний подати відповідну декларацію з достовірними відомостями.

Міністру екології та природних ресурсів України внесений припис щодо Дмитра Воловика у зв’язку з порушенням останнім вимог закону щодо запобігання конфлікту інтересів. Так, Національне агентство встановило, що директор Приазовського національного природного парку, будучи посадовою особою державної охорони природно-заповідного фонду та відповідно до підпункту «е» пункту 1 частини першої статті 3 закону, будучи суб’єктом, на якого поширюється дія закону, не передав належні йому корпоративні права в управління іншій особі протягом 30 днів із моменту призначення на відповідну посаду в порядку, передбаченому частиною третьою цієї статті. Такими діями Дмитро Воловик порушив вимоги частини першої статті 36 закону щодо запобігання конфлікту інтересів.

З метою усунення порушень закону та запобігання здійсненню їх у подальшому Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає від керівників органів, у яких працюють зазначені посадові особи, вжити передбачених законодавством заходів.

Нагадаємо, НАЗК виявило порушення в е-декларації Зубка.

Також депутати хочуть скасувати покарання за незаконне збагачення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО