Хабар детективу НАБУ: місяць тому Бюро отримало доступ до рахунку фірми

За місяць до випадку з пропозицією хабара детективу Національного антикорупційного бюро слідство отримало доступ до банківського рахунку ТОВ «Девелопмент Еліт», а через день після цього адвокати знову намагалися зняти арешт з рахунку.

Такі судові рішення оприлюднені в реєстрі минулого тижня, пише «Слово і Діло».

У своєму клопотанні детектив НАБУ просив доступ до банківського рахунку ТОВ «Девелопмент Еліт» у місцевому банку Одеської області, а точніше, до інформації за рахунком: справи з юридичного оформлення розрахункового рахунку; документів щодо руху коштів на рахунку; платіжних доручень на списання грошових коштів із рахунку та інших документів. Суд 5 грудня задовольнив клопотання детектива.

Днем пізніше, 6 грудня, адвокат зацікавленої особи вчергове подав клопотання про зняття арешту з рахунку ТОВ «Девелопмент Еліт», на якому перебувають 185 мільйонів гривень, отриманих від продажу Одеській міській раді двох адміністративних будівель колишнього заводу «Краян». Однак суд відмовив.

Нагадаємо, НАБУ спільно з Генеральною прокуратурою викрили на пропозиції хабара депутата Одеської обласної ради. За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про Олега Бабенка. Його пошуки тривають.

Водночас сам депутат підозру спростував і пообіцяв навідатися до НАБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО