Посадовець-хабарник «заробив» за чотири місяці 660 тисяч доларів

За результатами досудового розслідування детективами Національного антикорупційного бюро кримінального провадження за фактом здійснення колишнім керівництвом ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ПАТ «ДПЗКУ») умисних службових корупційних злочинів шляхом зловживання своїм службовим становищем та прийняття обіцянки неправомірної вигоди, 4 січня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.

Обвинуваченому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України, пише «Слово і Діло».

Внаслідок цього державі завдано збитків на суму понад 1,6 млрд. грн.

За даними слідства, екс-посадовець ПАТ «ДПЗКУ» впродовж липня – жовтня 2014 року організував підготовку та укладення зовнішньоекономічних контрактів про продаж сільськогосподарської продукції іноземним суб’єктам господарювання. За дану «послугу» він планував отримати неправомірну вигоду в розмірі понад 660 тис. дол. США.

Через укладені контракти державній компанії завдано збитків на суму понад 1,6 млрд. гривень у вигляді неоплати проданої ПАТ «ДПЗКУ» сільськогосподарської продукції у розмірі понад 1,55 млрд грн. та внаслідок заниження ціни товару за контрактами на суму понад 45 млн. грн.

У разі визнання винуватості особи у суді їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше голова МЗС Німеччини прокоментував спроби Ради обмежити незалежність НАБУ і САП.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО