Справа про держзраду Януковича: суд чекає Авакова та Яценюка

Оболонський райсуд Києва 11 грудня заслухає Арсена Авакова та Арсенія Яценюка у справі про державну зраду, порушену проти екс-президента Віктора Януковича.

Це підтвердив «Українській правді» сам міністр внутрішніх справ, повідомляє «Слово і Діло».

О 14 годині в понеділок, 11 грудня, попередньо планують заслухати свідчення Яценюка, а о 16 – Авакова.

Відзначимо, в липні Янукович відкликав своїх адвокатів із судового процесу про державну зраду. Йому призначали державних захисників.

Раніше повідомлялося, що українська влада лише в 2017 році наклала арешт на все нерухоме майно, що належить екс-президенту Віктору Януковичу. При цьому його колишня дружина Людмила Янукович може вільно розпоряджатися своїм майном.

Так, відомості про обтяження, накладені судом на земельну ділянку, що належить Віктору Януковичу, в Нових Петрівцях під Києвом (очевидно, саме на ній розташована знаменита резиденція «Межигір'я»), датуються лише 25 березня 2015 року. А ось запис про обтяження, накладені судом на квартиру Віктора Януковича в елітному житловому комплексі на Оболонській набережній у Києві, зроблений лише 19 січня 2017 року. Тобто арешт на всю нерухомість екс-президента був накладений українською владою лише через три роки після його втечі.

Нагадаємо також, що захист Януковича раніше вимагав допитати Арсена Авакова та генпрокурора Юрія Луценка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО