Боротьба з корупцією: чому в 2018 році Україна може повернутися в минуле

Гліб Канєвськийполітичний експерт

Це не просто відкат боротьби з корупцією, це повномасштабний спланований наступ на всі антикорупційні реформи, які стали прямою загрозою правлінню президента Петра Порошенка.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гліб Канєвський, оцінюючи ситуацію з антикорупційними органами.

«Інсценування конфлікту НАЗК та НАБУ, зрив діями СБУ спецоперації НАБУ, звільнення Єгора Соболєва та законопроект щодо звільнення голів антикорупційних органів – це схвалений президентом Петром Порошенком та лідером НФ Арсенієм Яценюком план, метою якого є абсолютний контроль над НАЗК-САП-НАБУ», – зазначив Канєвський.

При цьому експерт припустив, що, зважаючи на таку позицію влади, найближчим часом на нас чекає демонтаж ще двох здобутків Революції Гідності, які загрожують правлячому класу.

«Ідеться про е-декларації та систему державних закупівель ProZorro», – наголосив він.

За його словами, в парламенті вже лунають ініціативи завершити ці два проекти, які хоч трохи відкрили суспільству реальні цифри дерибану.

«В результаті такої політики нинішньої влади, зокрема АП, вже в 2018 році ми можемо опинитися в 2013-му», – резюмував Гліб Канєвський.

«Слово і Діло» відстежило хронологію основних протиріч між НАБУ, НАЗК та прокуратурою, а також найгучніших корупційних справ.

Раніше аналітики порталу з’ясували, чого досягло НАБУ за час своєї діяльності. Скільки обіцянок встиг виконати, а скільки провалив директор НАБУ Артем Ситник – за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО