Корупція чи провокація: в БПП вважають, що слід перевірити діяльність НАБУ

Кримінальні провадження, які розслідувало Національне антикорупційне бюро, мають бути перевірені іншими правоохоронними органами.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бригинець.

«З огляду на ті звинувачення, які Генпрокуратура публічно висунула до працівників НАБУ, – я маю на увазі, що працівники НАБУ провокували держслужбовця взяти хабара, – виникає низка запитань. Наприклад, у НАБУ лежать кілька десятків справ щодо хабарів. У яких із цих справ дійсно було вимагання хабара, а в яких НАБУ діяло такими ж методами, тобто провокувало хабара? Як про це дізнатися зараз? Тому мені здається, що сьогодні правоохоронним органам потрібно підіймати всі ці справи й перевіряти, чи це було справді вимагання, чи провокація», – сказав Бригинець.

«Якби ця операція (щодо першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової – ред.) була НАБУ завершена, якби прокуратура та СБУ не втрутилися, ми б ніколи не дізналися, що там була провокація хабара. Агенти доводили б, що в них його вимагали. Тобто надавали завідомо недостовірну інформацію. І я не впевнений, що якщо вони цього разу так робили, то не було інших схожих випадків. Тому варто все перевірити», – додав нардеп.

За словами народного депутата, перевіряти вже завершені справи має орган, який має на це повноваження.

«Можливо, це має робити СБУ, адже корупція загрожує національній безпеці, а СБУ відповідає за безпеку. Можливо, має перевірити Генпрокуратура, а можливо, це має стати першими справами Державного бюро розслідувань», – наголосив політик.

Нагадаємо, 4 грудня, на Погоджувальній раді в парламенті керівник фракції БПП Артур Герасимов звернувся з ініціативою запросити та заслухати у Верховній Раді керівників НАБУ, СБУ та Генпрокуратури щодо останніх подій навколо операції НАБУ щодо першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО