НАБУ перевіряє нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва за фактом декларування недостовірної інформації.

Про це журналіст «Слова і Діла» дізнався із судового рішення, в якому детективи Бюро просили надати доступ до банківських рахунків двох компаній, пов'язаних із депутатом.

Згідно з інформацією слідства, Дунаєв у своїй декларації вказав себе бенефіціарним власником компанії, яка є засновницею низки інших компаній. У НАБУ зазначають, що відповідно до законодавства, нардеп також є кінцевим бенефіціарним власником суб'єктів господарювання, які заснувала його компанія, оскільки має юридичну можливість впливати шляхом опосередкованого володіння часткою в підприємствах в розмірі 25 або більше відсотків статутного капіталу.

Детектив у клопотанні зазначив, що ці підприємства в електронній декларації нардепа за 2015 рік не вказані, що може свідчити про декларування недостовірної інформації. В Бюро додали, що відомості про вартість часткою в статутному капіталі компаній, кінцевим бенефіціарнім власником яких є Дунаєв відрізняються від достовірних на суму понад 150 мільйонів гривень.

Крім того, слідство встановило, що деякі компанії мають рахунки в УкрСиббанку, до яких детективам необхідний доступ. У Бюро просили надати інформацію про рух коштів на рахунках, а також інші документи щодо цих рахунків.

Суд частково задовольнив клопотання, надавши доступ без можливості вилучення документів.

Нагадаємо, в НАБУ прокоментували обшуки в міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Раніше «Слово і Діло» дізналося, що НАБУ перевіряє ще одного нардепа від ОБ Вадима Новинського за фактами незаконного збагачення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО