У Мін'юсті пояснили, як держвиконавець отримав мільйон зарплати

Старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Сергій Мурихін отримав 1,01 мільйона гривень зарплати, до якої увійшли винагороди, отримані накопичувальним шляхом у результаті забезпечення виконання 10 виконавчих документів.

Таку інформацію журналісту «Слова і Діла» надав директор департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту Юрій Мойсеєв на відповідний запит.

«Наголошуємо, що зазначена Сергієм Мурихіним у повідомленні про суттєві зміни у майновому стані сума включає в себе винагороди, отримані накопичувальним шляхом у результаті забезпечення виконання 10 виконавчих документів за період у 2017 році. При примусовому виконанні кожного виконавчого документу Сергію Мурихіну була виплачена винагорода, що не перевищує розмір, визначений постановою Кабміну», – йдеться в листі.

Нагадаємо, Кабмін вирішив урізати винагороди держвиконавцям, призначивши граничну суму для винагород у 200 прожиткових мінімумів або 308 тисяч гривень.

Раніше журналіст «Слова і Діла» дізнався, що детективи НАБУ порушили кримінальне провадження за фактом багатомільйонних винагород держвиконавцям.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО