Попри рішення Кабміну, держвиконавець отримав мільйон зарплати

Читать на русском
Один із держвиконавців департаменту виконавчої служби Мін'юсту задекларував понад мільйон гривень.

Старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Сергій Мурихін отримав 1,01 мільйона гривень зарплати, попри рішення Кабінету міністрів про обмеження максимальної суми винагороди за стягування боргів.

Таке повідомлення про зміну майнового стану він вніс до Єдиного державного реєстру декларацій, пише «Слово і Діло».

Згідно з поданим документом, Мурихін отримав зарплатою 1 млн 14 тисяч 666 гривень, а в липні він заробив 501 тис. 378 грн.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що за півроку вісім держвиконавців отримали винагород на десятки мільйонів гривень. У Мін'юсті пояснили, що такі суми пов'язані з новим законодавством, згідно з яким 2% від стягненої суми (боргу) або вартості майна боржника нараховуються держвиконавцю, а 0,5% від суми – керівнику органу державної виконавчої служби та його заступникам.

Щоправда пізніше Кабмін вирішив урізати винагороди держвиконавцям, призначивши граничну суму для винагород у 200 прожиткових мінімумів або 308 тисяч гривень.

Крім того, «Слово і Діло» дізналося, що детективи Національного антикорупційного бюро почали досудове розслідування за фактом багатомільйонних винагород держвиконавцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: