Зведення штабу АТО 28 листопада: понад 20 обстрілів, є поранений

У зоні проведення АТО незаконні збройні формування 22 рази обстрілювали опорні пункти ЗСУ, застосовуючи міномети різних калібрів. Внаслідок ворожих обстрілів один боєць ЗСУ був поранений.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

У відповідь на провокації бойовиків українські військовослужбовці 13 раз придушували вогневу активність противника зі зброї, котра не заборонена мінськими домовленостями.

Загалом порівняно з минулою добою кількість ворожих збройних провокацій зросла, відзначають у штабі.

Так, на луганському напрямку ворог із мінометів поблизк Лозового, Трьохізбенки та Кримського випустив близько двох десятків мін. Підступи до низки населених пунктів противник обстрілював із піхотного озброєння. Зокрема, з гранатометів різних типів обстріляв захисників Луганського, Лобачова, Лопаскиного й Зайцевого, а зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів – захисників Малинового, Майського, Жовтого, Новоалександрівки й Станиці Луганської.

На донецькому напрямку основна вогнева активність противника була зосереджена на Приазов'ї. Тут бойовики неодноразово обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї захисників Водяного й Гнутового, а біля Павлополя вели вогонь зі 120-мм мінометів та озброєння БМП.

Також прицільні обстріли з легкого піхотного озброєння й великокаліберних кулеметів учасники НВФ здійснювали по опорних пунктах неподалік Мар'їнки та Красногорівки.

Крім того, позиції українських військ у передмісті Авдіївки та на підступах до Кам'янки противник обстрілював з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо також, що військові посилили заходи безпеки на Донбасі.

Раніше в ОБСЄ констатували зменшення вибухів у зоні проведення АТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО