В ОБСЄ констатували зменшення вибухів на Донбасі

Читать на русском
Учасники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували зменшення кількості вибухів на Донбасі за період з 25 по 26 листопада.

Учасники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували зменшення кількості вибухів на Донбасі за період з 25 по 26 листопада.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в звіті місії.

СБУ затримала фейкового спостерігача ОБСЄСлужба безпеки України затримала жителя Дніпра, який видавав себе за працівника ОБСЄ. Як повідомляється, при собі він мав фальшиве посвідчення ОБСЄ.

«У період з вечора 25 по вечір 26 листопада СММ констатувала зменшення кількості таких порушень, в тому числі приблизно 280 вибухів, якщо порівнювати з попередньою добою», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим камери зафіксували 19 вибухів на Донецькій фільтрувальної станції.

«Протягом дня 26 листопада камери ОБСЄ на Донецькій фільтрувальної станції зафіксувала (в хронологічній послідовності) 19 вибухів невизначеного походження, 2 снаряди зі сходу на захід, а потім сукупно 13 вибухів невизначеного походження, 13 снарядів зі сходу на захід і 3 снаряди із заходу на схід - всього за 0,5-1,5 км на південь», - йдеться в звіті.

Також увечері 25 листопада в Горлівці ОБСЄ чула 25 вибухів невизначеного походження і вогонь з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї. Крім того, місія уточнювала повідомлення про поранення восьмирічної дівчинки в результаті обстрілу в підконтрольній уряду Попасній 17 листопада.

«На вулиці Водопровідній 51 родичі дівчинки повідомили членам патруля, що в результаті обстрілу дитина отримала забої ступні і руки і тепер боїться залишатися в темряві», - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Як повідомлялося, на черговій зустрічі в Мінську українська сторона зверне увагу тимчасової контактної групи на випадок, коли спостерігач ОБСЄ вітався з бойовиком ОРЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: