Стало відомо про особливе ставлення до українців на кордоні з Білоруссю

На кордоні між Україною та Білоруссю посилили правила пропуску громадян нашої держави.

Про це на умовах анонімності «Слову і Ділу» повідомив чинний офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО), коментуючи відносини між нашими державами в зв'язку із затриманнями громадян України на території Білорусі.

«І навчання свої Росія проводить з боку Білорусі. Згадайте хоча б танки, які Мінськ і Москва стягнули до Чернігівської області ще під час анексії Криму», – зазначив офіцер.

Очевидці, які проїжджали через автомобільні пункти пропуску до Білорусі, підтверджують, що громадяни України зазнають посиленого огляду. Зокрема, пасажирів виводять з автобусів, особисті речі пропускаються на стрічці, а самі автобуси доглядають кінологи із собаками.

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо, що в Білорусі затримали журналіста Павла Шаройка за звинуваченням у шпигунстві. Арешт за фактом відбувся ще в жовтні, однак дружина Шаройка заявила, що не повідомляла про те, що сталося, оскільки боялася нашкодити чоловікові. Павла відразу ж помістили до СІЗО КДБ.

У зв'язку із затриманням Шаройка МЗС Білорусі оголосив персоною нон ґрата радника українського посольства в Білорусі Ігоря Скворцова. За даними білоруської сторони, Скворцов був координатором Шаройка в Мінську.

Тим часом, як стало відомо «Слову і Ділу», Шаройко хоча й очолював прес-службу ГУР МО, але звільнився звідти в 2009 році й не міг здійснювати розвідувальну діяльність на території іншої країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО