Екс-депутат Одеської міськради фінансував тероризм – СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили факти фінансування колишнім депутатом Одеської міської ради незаконних збройних формувань так званих «ДНР» і «ЛНР».

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Правоохоронці встановили, що один з великих одеських забудовників частина проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації і отримує готівкою. Потім передавалися одному з колишніх депутатів міськради Одеси, який має «інтереси» в будівельному бізнесі.

Співробітники спецслужби зафіксували, що депутат, оголошений в міжнародний розшук, ховається від українського правосуддя на території Росії і направляє відсоток від суми на фінансування незаконних збройних формувань «ДНР/ЛНР».

«Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії і місцях проживання фігурантів справи», - підкреслили в СБУ.

Як повідомлялося, 15 листопада президент Росії Володимир Путін вперше обговорив з ватажками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким питання обміну полоненими.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО