У БПП натякнули, що Порошенко може й не підписати сильно виправлений закон про реінтеграцію

У «Блоці Петра Порошенка» рекомендують колегам не захоплюватися внесенням поправок до закону про реінтеграцію Донбасу, а шукати компроміс, який задовольнив би і депутатів, і президента. В іншому разі є ризик, що проект або не знайде підтримки в залі, або президент накладе на нього вето.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат Олександр Бригинець (Блок Петра Порошенка).

За словами нардепа, процес роботи над законом про реінтеграцію Донбасу надмірно політизований: «Депутатам не важливо, чи буде розроблений у підсумку робочий документ, який набере 226 голосів у залі і який підпише президент. Їм важливо показати в ЗМІ, хто більший патріот. Між парламентом і президентом має бути консенсус. Який сенс затверджувати стратегію діяльності президента, яку він сам же не схвалить? Зрештою, він може накласти вето й сказати: хлопці ви ухвалили закон, який не збігається з моїм баченням».

Як приклад такого консенсусу Бригинець навів голосування за закон про реінтеграцію в першому читанні: «Там були принципові правки «Народного фронту», без яких вони відмовлялися голосувати. Президент сам вніс ці пропозиції до проекту – вони були компромісними. За таким принципом потрібно працювати над проектом надалі».

Нагадаємо, президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» був затверджений Верховною Радою 6 жовтня в першому читанні.

У процесі підготовки проекту до другого читання депутатами були запропоновані 653 правки. Лише до назви пропонувалося 36 правок. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони почав розгляд документа до другого читання в середу, 8 листопада.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО